Intel anulon syzet e mençura

Kur Intel-i shfaqi syzet e veta Vaunt (aka “Superlight” brenda vendit) në shkurt, njerëzit kishim shpresa të mëdha për një valë të re të teknologjisë së veshur që nuk do të na kthente në Borgs.

Mjerisht, sipas burimit të informacionit, fjala del se krijuesi i çipeve është duke e mbyllur grupin përgjegjës për pajisjet e veshura, të cilat, fatkeqësisht, kanë përfshirë edhe syzet Vaunt. Kjo u konfirmua më vonë nga Intel në një deklaratë, e cila nënvizoi mungesën e investimeve për shkak të “dinamikës së tregut”. Në të vërtetë, Bloomberg kishte raportuar më parë se Intel ishte duke kërkuar të shiste shumicën e aksioneve në këtë divizion, i cili kishte rreth 200 punonjës dhe vlerësohej në 350 milionë dollarë.

Ndërkohë, gjigantët e tjerë të teknologjisë si Amazon dhe Apple ende punojnë shumë në marrjen e tyre të tortes në treg për syze të zgjuara, prandaj shpresojmë që këto do të jenë aq me vlerë sa të presim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *